Thursday, 10 December 2015

Volgende zomer vrij

Zitten we eindelijk weer in een economische groei, worden we volgende zomer afgeremd vanwege het feit dat “We” er niet bij zijn.

Hoe is het toch mogelijk dat in een land met bijna 17 miljoen bondscoaches, een enorme aanwas aan voetbaltalenten, een enorme kennis van voetbal hebben (de Nederlandse School) en de laatste grote toernooien (WK) een 2e en 3e plek hebben behaald, aldus Huub Teesing.

Eigenlijk tekende zich dit scenario al een lange tijd geleden aan. Het voetbal is de laatste jaren nooit echt van een hoog niveau geweest (op een enkele pass van zoon Daley na).

De liefhebber van mooi voetbal komt eigenlijk nergens meer aan zijn trekken, laat staan dat deze verwend worden. De kloof die zich tussen arm en rijk af en toe in Nederland zich afspeelt, ziet men steeds vaker tussen het voetbal in Europa.

Nederland heeft hierin niks meer te vertellen. Dat blijkt niet alleen uit het feit dat onze voetbalrechten voor een paar tientjes worden verkocht, maar ook uit de huidige cijfers van de UEFA coëfficiëntenlijst.

We worden hier veel te makkelijk voorbij gesukkeld door het hele Oostblok en onze zuiderburen.
Huub Teesing verwijt onze stand op deze ranglijst aan het feit dat er geen echte “mannen” meer spelen in onze competitie. Types als een Jaap Stam en John de Wolf, verdedigers die angst bij hun tegenstander inboezemden… Dat soort mannen zijn er niet vandaag de dag.

Wesley Sneijder zei het afgelopen week mooi in een interview: Vroeger hadden we hier echte kerels in het kamp van Oranje, nu zijn het jonge mannetjes die liever op een Playstation zitten te spelen…

Een diepe zucht vanuit Huub Teesing als Nederland zich vanavond tegen Tsjechië moet redden voor een plek volgend jaar in Frankrijk…

Zoniet, dan een lange zomerslaap volgend jaar…..

No comments:

Post a Comment